את הנייר היה צריך צריך לקשור סביב צווארו של החולה עם פשתן.
לאחר תשעה ימים, עמד החולה שכגבו לנהר הזורם מזרחה, והשליך אחורנית את הבד.
כשמוססו המים את המילים, החום היה נעלם.הפופולריות של השיטה עלתה בימי הביניים, והיו אף שניסו להשתמש בה כדי לרפא את מגפה השחורה.
נו באמת….
הנה פרשנות קצת שונה שמקובלת עלי יותר:
אברה קדברה במקור הוא צמד מילים עתיקות שהשתבש: אברה קדברה, אברא קדברה, אברה כדברה, אברא כאדברה…(נסה לנחש מה נכון?)
הרישום הנכון: אברא כאדברה
מסתבר שכמו הרבה דברים על הכדור הנהדר שלנו, המקור של המילה המאוד נפוצה הזאת הוא יהודי, בארמית:
אברא כאדברה –אני אברא את מה שאדבר-
אברא מלשון בריאה, אני אברא…כאדברה כפי שאדבר…
היום בסלנג היו פשוט מתרגמים את זה: "יש לי מילה", "מילה של גבר".
אבל כאן זה קצת מסתבך, כתבה לי ע.פ והוסיפה את הטקסט הבא שנשמע נכון ומדוייק באותה המידה ומסביר את הפרשנות הנוצרית למילים:
אברה קדברה בלטינית: חטוף את הגופה.
בדומה ל-hoc est corpus – 'הנה הגופה' שהפך, כפי שניחשתם בוודאי, ל"הוקוס פוקוס"."
אני אישית בעד היהודים.

מכיוון שאנחנו בשוונג לתוך ארוחות חג מרובות שווה ללמוד כמה טריקים נהדרים המתאימים לשולחן האוכל ומעוררי השתאות ושמחה.
שני קסמים לשולחן האוכל :
לפני שנציג את שני הקסמים ברצוני להעיר את תשומת לבך לענין התזמון.
ממש כמו בבדיחות , ההצלחה של קסם תלויה בזמן שבו הוא מבוצע.
בדיחה תצחיק יותר אם היא תתוזמן נכון, כך גם קסם.
זכור ! בד"כ שאנשים מתיישבים סביב שולחן זה בשביל לאכול…. אפשר להם לאכול ולשבוע.
אז למעט אם אתה במסעדה וברור שהמנה תגיע עוד 20 דק', המלצה אישית שלי אנא המתן ! אי אפשר להתחרות באוכל, בשום מקרה.
תן לאנשים לשבוע לשתות קצת יין אחרי שהם שבעים וקצת מסוחררים זה הזמן שלך לאחז את עיניהם.
נקוש על כוס היין עם מזלג, ותכריז שאתה רוצה להראות לכולם קסם מדהים. בקש שיחשיכו קצת בשביל האווירה (וכדי שלא יתפסו אותך), עכשיו התחל בכוס המנגנת ואח"כ עבור לקסם של המזלג.

כוס מנגנת
זה יותר להטוט מאשר קסם אבל כזה שמצליח לשגע את כולם. באחריות! אני בטוח בזה כי כשהייתי בן 13 ונסענו לחופשה במלון באילת, אלה היו זמנים שעדין לא היו צוותי בידור בכל פינה והיה לפעמים די משעמם.
ואז באחת הארוחות, החלטתי שהגיע הזמן לעשות מעשה וניסיתי את הלהטוט הזה של הכוס המנגנת (האמת, הכוס המצווחת זה הרבה יותר מדויק).
מה שקרה זה שכל צוות העובדים בחדר האוכל התרוצצו בהיסטריה לחפש מאיפה בא הרעש הקטלני הזה…
כיבו את מערכת הכריזה, כיבו את המזגן, ואני נקרעתי מצחוק….עד שתפסו אותי, והביאו אותי אל מנהל המלון שבסופו של דבר נדלק על הרעיון שאבוא ואופיע במלון.
בקיצור, הלהטוט הזה פועל על אותו עקרון פיסיקלי שטוענים שיהושוע בן נון ועם ישראל השתמשו בו להפלת חומות יריחו, ע"י יצירת מנעד בתדר כזה שהפיל את החומה. גם בספר ובסרט 'תוף הפח' יש את אוסקר, ילד פרחח שבכל פעם שמרגיזים אותו הוא צורח בקול גבוה כל כך עד שהזכוכיות מסביב נשברות וככה הוא משיג את מבוקשו. אז שימו לב רק שאסור לבצע את הלהטוט ללא הפסקה דקות ארוכות כי אז הכוס עלולה להישבר ואתם תחתכו.
הביצוע:
קח כוס יין דקיקה (עם כוס יין עבה העניין לא עובד) מלא אותה כחמישית במים או יין או כל משקה אחר, אחוז ברגל הכוס כמתואר באיור (א), טבול קלות את אצבע היד השנייה ואז סובב את האצבע הרטובה על שפת הכוס (ראה איור) בקצב קבוע. כעבור מספר שניות יתחיל להישמע הצליל הזה שילך ויגבר..
מזלג מזמר:
לצורך ביצוע הקסם אתה צריך להשיג מזלג כבד באמת, כזה שעשוי כסף או לפחות מצופה בכסף, כי שום מזלג אחר לא יתאים לביצוע הקסם.
אתה עכשיו תראה לצופים שלך איך אתה מצליח "לתפוס" בידך את הצליל שנוצר מהמזלג ו"לזרוק" אותו אל כוס היין שעל השולחן, ואיך הצליל הזה "נשבר" אל הכוס.
הסוד הוא שהצליל באמת נוצר מהמזלג, אבל נגיעה בסתר של המזלג בשולחן גורמת לשינוי גובה הצליל ויוצרת את האשליה שהצליל נשבר.
ביצוע הקסם:
הנח את ידך השמאלית על השולחן ואחוז בה את המזלג הכבד כך שקצה המזלג התחתון יהיה קרוב לשולחן אבל לא ייגע בו (העזר בציור).
תפוס בעזרת ציפורני אצבעות יד ימין 2 שיניים של המזלג, משוך את ידך לאחור כך שייווצר צליל. עכשיו עם יד ימין בצע תנועת "תפיסה" של הצליל הנוצר ו"זריקה" לכיוון כוס זכוכית. אתה צריך להקפיד שעיניך יעקבו אחר ידך הימנית ואחר הצליל שכאילו "זורם באוויר" לכיוון של הכוס. באותו זמן, הורד בחשאי את המזלג כך שיגע בשולחן. מה שיקרה ברגע שהמזלג יגע בשולחן זה שהצליל "ייבלע" ותיווצר האשליה של שבירת הצליל בכוס. הצופים לא ישימו לכך משום שמבטם יהיה ממוקד על עיניך ועל פעולת ידך הימנית.
רוצה לנצח תמיד?
נהוג לאמר שבהתערבות יש אחד רמאי ואחד טיפש…רוצה לא להיות הטיפש?
לחץ כאן על הקישור ותוכל לראות סרטון בו הקוסם תמיד מנצח, הקוסם במקרה הזה הוא אתה…
כל מה שצריך זה בקבוק קולה ריק מזכוכית ופרייאר…
בהצלחה ושנה טובה
קליוסטרו
נ.ב. מומלץ מאוד להתאמן על הקסמים לפני כל ארוחות החג, שלא חלילה תתפשל מול הרבה מדי צופים
קורס קוסמים מהיר -'קוסם ליום אחד' בסוכות עם קליוסטרו
חוג קוסמים שנתי עם קליוסטרו
'מזוודת קוסם מקצועי' המתנה המושלמת לחג עכשיו ב 200 ש"ח הנחה.